Onze strijd tegen klimaatverandering. Wat moeten we doen?

De strijd tegen klimaatverandering

Voor ASN Bank / Voor de Wereld Van Morgen schrijf ik regelmatig over klimaat, biodiversiteit en duurzaam leven. Ik probeer in de artikelen de problemen en gevaren duidelijk en eerlijk uit te leggen. Tegelijkertijd geef ik doorkijkjes van wat wij als samenleving en ook de lezer zelf kunnen doen om te verduurzamen.

Nieuw klimaatrapport: samenlevingen zijn wereldwijd in gevaar 

Tegenwoordig is het elke zomer raak: het nieuws staat vol met zorgwekkende berichten over bosbranden, droogte of juist overstromingen, modderstromen, mislukte oogsten en ander klimaatleed. Wat is er met ons klimaat aan de hand? Het laatste rapport van het IPCC was ernstiger en alermerender dan ooit. Maar gaf ook concrete handvatten om aan de slag te gaan.

📰 Bekijk hier het artikel over het IPCC-rapport

Zo gaan steden de strijd aan met klimaatverandering

In steden kan het een stuk heter worden dan in het buitengebied, vanwege de verstening. Tegelijkertijd zorgt al die bebouwing ervoor dat bij hevige regenval water moeilijk weg kan. Er zijn wel veel manieren waarop steden klimaat-proof kunnen worden – of in elk geval meer dan dat ze nu zijn. In Nederland doet Rotterdam al veel op dit gebied.

📰 Bekijk hier het artikel over klimaatadaptatie in steden

Ontvang mijn Maand Mail

Ontvang elke maand gratis schrijftips, mijn achter-de-schermen-geheimen en duurzaam nieuws waar je vrolijk van wordt.

× Stuur me een appje