Publicaties

Hieronder een greep uit mijn publicaties. Wil je een seintje krijgen bij nieuwe artikelen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief. 

Quest

Wat is beter: vloeibaar wasmiddel of poeder?

De één schenkt graag zeep in die handige dop, de ander schept liever poeder. Welk wasmiddel is het beste? TEKST: PAULIEN DERWORT Dit artikel verscheen …

Lees verder
TU Delft / Bouwkunde

Bouwen met de natuur voor een toekomstbestendige kust

De zeespiegel blijft de komende decennia flink doorstijgen. Tegelijkertijd vechten stedenbouw, recreatie en natuur om ruimte. Hoe kunnen we dit kustlandschap zo toekomstbestendig mogelijk inrichten? Promovenda Janneke van Bergen onderzoekt het in haar proefschrift. “Door natuurlijke processen van zand en wind de ruimte te geven, kunnen we de kust veiliger en diverser maken. “

Lees verder
Quest

Kook je aardappels in ruim water of is een klein laagje genoeg?

Wij aardappeleters zijn graag zuinig. Zeker met de hoge energieprijzen loont het de moeite
om zo efficiënt mogelijk te koken. Dus hoeveel water heeft je pannetje nodig voor een mooie,
gare aardappel?

Lees verder
Mediaplanet / EW Magazine

“Een duurzame landbouw is meer plantaardig”

Ons huidige voedselsysteem is een van de drijvende krachten achter klimaatverandering, verlies van biodiversiteit en uitputting van grond. Volgens de European Alliance for plant-based food (EAPF) is de transitie naar een plantaardiger voedselsysteem hard nodig.

Lees verder
De strijd tegen klimaatverandering
ASN Bank / VanafHier

Onze strijd tegen klimaatverandering. Wat moeten we doen?

Voor ASN Bank / Voor de Wereld Van Morgen schrijf ik regelmatig over klimaat, biodiversiteit en duurzaam leven. Ik probeer in de artikelen de problemen en gevaren duidelijk en eerlijk uit te leggen. Tegelijkertijd geef ik doorkijkjes van wat wij als samenleving en ook de lezer zelf kunnen doen om te verduurzamen.

Lees verder
Lotje Horvers en Jessica Dassen
Zichtlijnen

Veel mannen en foute grappen

Jongens in het zwart gekleed, stoere mannen die zware dingen sjouwen: het beeld van podiumtechnici is overwegend mannelijk. Dat kan en moet anders, vinden Jessica Dassen en Lotje Horvers. Met hun stichting Backstage Pass zetten ze de deuren open voor jong, vrouwelijk talent.

Lees verder

Ontvang mijn Maand Mail

Ontvang elke maand een selectie van mijn gedachtekronkels, nieuwtjes, en mijn laatste publicaties.

× Stuur me een appje