Publicaties

Hieronder een greep uit mijn publicaties. Wil je een seintje krijgen bij nieuwe artikelen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief. 

De strijd tegen klimaatverandering

Onze strijd tegen klimaatverandering. Wat moeten we doen?

Voor ASN Bank / Voor de Wereld Van Morgen schrijf ik regelmatig over klimaat, biodiversiteit en duurzaam leven. Ik probeer in de artikelen de problemen en gevaren duidelijk en eerlijk uit te leggen. Tegelijkertijd geef ik doorkijkjes van wat wij als samenleving en ook de lezer zelf kunnen doen om te verduurzamen.

Lees verder
Lotje Horvers en Jessica Dassen
Zichtlijnen

Veel mannen en foute grappen

Jongens in het zwart gekleed, stoere mannen die zware dingen sjouwen: het beeld van podiumtechnici is overwegend mannelijk. Dat kan en moet anders, vinden Jessica Dassen en Lotje Horvers. Met hun stichting Backstage Pass zetten ze de deuren open voor jong, vrouwelijk talent.

Lees verder
Contentway | Bijlage bij De Volkskrant

Het brein jong en fit houden? “Doe moeite!”

Hoe houden we het ouder wordende brein gezond? Volgens Erik Scherder vooral door jezelf uit te blijven dagen: “Ga niet achter de geraniums zitten”.

Lees verder
Toekomst van de Economie | Bijlage bij het FD

Niet meer bouwen voor de eeuwigheid

Door gebouwen zó te ontwerpen dat je ze makkelijk kunt aanpassen, of zelfs verplaatsen, gaan ze veel langer mee. Gebouwen krijgen een tweede, derde of vierde leven. 

Lees verder
Analyse I Bijlage bij het FD

Wie ben je zonder je baan?

Bij de Special Forces leerde Erik Wegewijs in extreme situaties het hoofd koel te houden. In het bedrijfsleven helpt hij mensen nu boven zichzelf uit te stijgen.

Lees verder
Pets Vision

De stille pijnsignalen van de kat

Pijn bij katten wordt door eigenaren vaak over het hoofd gezien. Daar ligt een collectieve taak voor huisdierprofessionals. Baasjes denken vaak: ‘mijn kat is onafhankelijk, die redt zich wel.’

Lees verder