Over mij

Schrijven gaat om verbeeldingskracht. Ik hou ervan om mensen het hemd van het lijf te vragen  – en daaruit een mooi verhaal zien te boetseren. Ik zie het als mijn taak die verhalen toegankelijk en begrijpelijk op te schrijven. Zodat ze zichtbaar worden voor een groot publiek.

Ik heb in de politiek gewerkt waar ik het spel van ‘framing’ en ‘storytelling’ leerde, ik heb marketingfuncties vervuld in loondienst maar het freelancen is toch echt mijn grote liefde. 

Sinds 2014 werk ik als zelfstandige. Vanuit mijn thuiskantoor in Den Haag werk ik met opdrachtgevers uit heel Nederland en daarbuiten. Als ik niet schrijf, dan ben ik aan het lezen, sta ik te knallen op de boksschool of maak ik wandelingen met mijn zoon en hond.

Ik werk graag met ondernemende creatievelingen aan websites, social media strategieën, magazines en campagnes. Mooie dingen maken met leuke mensen, dat is eigenlijk waar alles om draait. 

Liefs, Paulien

Eigen projecten

Ik ben een overtuigd dierenvriend en feminist, ik ben een klimaatdrammer maar ik beschouw mezelf ook als liberaal. Als kind van de jaren ’80 groeide ik op in de tijd van ‘greed is good’, van ongekende mogelijkheden. Het enige probleem was de zure regen, maar dat ging vanzelf weer over. Na 9-11 werd het westerse kapitalisme alleen maar meer verdedigd en aangewakkerd, maar inmiddels lijkt dat systeem definitief vast te lopen.

Nu tekent zich langzaam een nieuwe economie af. Veel ondernemers beschouwen hun bedrijf als onderdeel van de oplossing in plaats van het probleem. Ik vind dit een geweldig spannende tijd en ik schrijf graag mee aan een bladzijde van dat nieuwe hoofdstuk.

Naast mijn werk in opdracht schrijf ik artikelen over emancipatie, politiek, cultuur, psychologie en duurzaamheid. Een goed verhaal moet emotie teweegbrengen en sterke beelden oproepen. Daarom ben ik altijd aan het pielen met taal, net zolang tot de tekst echt tot leven komt. 

Ik sta open voor samenwerking met eigenzinnige types om te bouwen aan leuke projecten.

Publicaties

Regelmatig schrijf ik verhalen over gezondheid, klimaat, duurzaamheid, emancipatie en meer. Hier vind je mijn laatste publicaties:

Ontvang mijn Maand Mail

Ontvang elke maand een selectie van mijn gedachtekronkels, nieuwtjes, en mijn laatste publicaties.

× Stuur me een appje